It’s 20 years since the hit show started, seems like a good time to test how big a fan you are!

The answers are at the bottom of the page.

Q1. Which character spoke the series’ first lines and what were they?

Friends Television Stills

a. Ross: (depressed) ‘Hi’

b. Rachel: ‘Is Monica here? Do you know Monica Geller?’

c. Monica: ‘There’s nothing to tell! It’s just some guy I work with!’

d. Chandler: ‘So I look down and there’s a phone… there.’

Q2. Which of these names were NOT considered as a title for the show?

Friends Gets 11 Emmy Nominations

a. Across The Hall

b. The Coffee House

c. Six Of One

d. Insomnia Cafe

Q3. Which band performed the show’s theme song, ‘I’ll Be There For You’?

a. The Rembrandts

b. The Boo Radleys

c. The Connells

d. The Mavericks

Q4. What is the name of Phoebe’s twin sister?

Friends Television Stills

a. Alice

b. Ursula

c. Margery

d. Pamela

Q5. In the second season Joey’s character is killed off in the soap Days Of Our Lives after angering the writers. How does he die?

1996 MATT LEBLANC IN THE "FRIENDS" EPISODE AFTER THE 1996 SUPERBOWL

a. He is poisoned by his ex-wife

b. He is killed in a duel

c. He drives his car off a cliff

d. He falls down an elevator shaft

Q6. Ross and Rachel’s most famous break up revolved around him sleeping with the girl from the copy place. What was the excuse he gave to Rachel?

99_schwimmer_aniston

a. ‘You said it was ok’

b. ‘I thought she was you’

c. ‘We were on a break’

d. ‘You dumped me’

Q7. How many sisters does Joey have?

Friends Publicity Stills

a. 2

b. 3

c. 5

d. 7

Q8. Phoebe had a relationship with ‘David the scientist guy’ in season one but they broke up when he had to move away for work. Where did he go?

Official US Open Celebrity Men's Singles Finals "Buzz" Party hosted by the USTA

a. Milwaukee

b. Minsk

c. Moscow

d. Manchester

Q9. What are the names of Ross and Monica’s parents?

Screen Actors Guild's 2001 Emmy Nominee Party

a. Jack and Judy

b. Jim and Jenny

c. Jeff and Jessica

d. John and Julie

Q10. Chandler claims he is moving abroad to avoid his girlfriend Janice in season four. What address does he give her to write to?

6th Annual "What a Pair" Concert - Arrivals

a. 2 Delhi Road, Delhi

b. 15 Yemen Road, Yemen

c. 34 London Avenue, London

d. La Rue de la Bla Bla Bleu, Paris

Q11. Out of the main six characters, who are the first two to get married to each other?

Friends in London

a. Ross and Rachel

b. Joey and Phoebe

c. Monica and Chandler

d. Rachel and Joey

Q12. What is the name of Chandler’s father’s gay Las Vegas burlesque show?

99_cox_perry

a. Viva Las Vegas

b. Shirley’s Temple

c. Viva Las Gaygas

d. The Liza Minnelli Experience

Q13. Which of these Oscar winners did NOT make a cameo appearance in Friends?

Sean Penn won for Milk in 2009.

a. Robin Williams

b. Reese Witherspoon

c. Meryl Streep

d. Sean Penn

Q14. What major event happens in the episode ‘The One Hundredth’?

"Friends" Publicity Still

a. Joey moves out of Chandler’s apartment

b. Ross and Rachel get married

c. Phoebe gives birth to her brother’s triplets

d. Monica and Chandler get married

Q15. Tom Selleck played recurring character Richard Burke, one of Monica’s boyfriends. What was Richard’s job?

Friends actors

a. Eye doctor

b. Teacher

c. Dentist

d. Brain surgeon

Q16. What is the name of Joey’s chain-smoking agent?

FRIENDS

a. Emily

b. Estelle

c. Edith

d. Emma

Q17. Rachel makes a disastrous English trifle in the season 6 episode ‘The One Where Ross Got High’. What extra layer does she add in error?

The Cast Of Friends 1999 2000 Season From L R: David Schwimmer Jennifer Aniston Courteney Cox Ar

a. Beef sauteed with peas and onions

b. Parma ham and pickles

c. Bangers and mash

d. Fish and chips with mushy peas

Q18. Which of these famous people does not appear in the London episodes in season four?

Sir Richard Branson warned of the consequences of independence

a. Richard Branson

b. Jennifer Saunders

c. June Whitfield

d. Hugh Bonneville

Q19. Monica and Chandler adopt twins in the final season. What names do they give them?

Matthew Perry and Courteney Cox

a. Marta and Kevin

b. Amber and Codey

c. Courtney and Matthew

d. Erica and Jack

Q20. Which character spoke the series’ final lines and what were they?

a. Phoebe: ‘Here’s my key, Mon’

b. Ross: ‘Do you realise we almost made it 10 years without that coming up?’

c. Chandler: ‘Sure. Where?’

d. Monica: ‘I’m gonna miss this place’

Answers: 1)c 2)b 3)a 4)b 5)d 6)c 7)d 8)b 9)a 10)b 11)a 12)c 13)c 14)c 15)a 16)b 17)a 18)d 19)d 20)c

H/T: Sky News

The post 20 Years Since Friends – Test Your Knowldge appeared first on The Hook.